2011. május 30., hétfő

Famblok étvágycsökkentő tabletta 60db Winter AKCIÓ - Jelenlegi ára: 3 369 Ft

FAMBLOK étvágycsökkentő tabletta 60db
 
TÖRJ KI AZ EVÉS RABSÁGÁBÓL!
A legújabb kutatási eredmények alapján összeállított hatóanyagok, a
- nagy étvágy
- szénhidrát függőség
- a rosszkedv, depresszió esetén előforduló nassolás
- éhségérzet okozta feszültség, idegesség ELLEN.
 
ÉTVÁGYCSÖKKENTŐ , SZÉNHIDRÁTFÜGGŐKNEK
Bűnös élvezet ?!
Nassolás? Csipegetés? Kényszerevés?
Nem tudsz nemet mondani a szénhidrátok csábításának?
Eleged van a felesleges kalóriákból?
Van megoldás a csillapíthatalan étvágy leküzdésére!
 
FAMBLOK
A tabletta összetevői étvágycsökkentő hatásúak, növelik a jóllakottság érzését, csökkentik az édes és kalóriadús anyagok kívánalmát. Használatával elkerülhetők a kevesebb ételbevitellel járó általános kellemetlenségek, mint például a fáradtság, nyugtalanság, ingerlékenység és a teljesítmény csökkenése.
Összetevők ( melyek hozzájárulnak az étvágycsökkentő hatáshoz) :
GMP (glükomakropeptid)
L-fenilalanin
L-tirozin
L-triptofán
króm
B5, B6
 
Nettó súly: 33g (60 tabletta)
OÉTI: 2589/2008
 
Adagolás: naponta 2 x 2 tabletta (Délelőtt és délután étkezések előtt, bő folyadékkal)
 
A minimum kúra időtartama 4 hét = 2 doboz. A maximum kúra időtartama 12 hét =6 doboz.
Utána érdemes 4-6 hét szünetet tartani, ezután kezdhetünk újabb kúrába.
 
Hatóanyagok és hatásaik:
GMP (Glükomakropeptid): Egy tejből származó fehérje, mely a cholecisztokinin nevű bélhormon termelődését fokozza. E hormon jóllakottságérzést (étvágycsökkentő) vált ki, megszünteti az éhségérzetet, de hatással van az epeműködés serkentésére is (segíti a zsírok, szénhidrátok lebontását).
L-fenilalanin: A fenilalanin egyike az esszenciális aminosavaknak (aminosavakrol részletes anyag csatolva), azaz mivel az emberi szervezet nem képes előállítani, a táplálékkal kell bevinni a szükséges mennyiséget. Egyebek között az idegrendszer működésében játszik fontos szerepet. Fájdalomcsillapító, étvágycsökkentő hatású. A fenilalanin – L-fenilalanin formájában – csökkentheti a stresszt, javíthatja a kedélyállapotot, a memóriát, és csökkenti az étvágyat. A sportolók az edzés közben elérhető jobb koncentráció elérése, az edzés utáni fájdalmak enyhítésére és szükség esetén étvágycsökkentésre használják a fenilalanint. A memória javítására és a depresszió csökkentésére ugyancsak alkalmazzák.
L-triptofán = 5 HTP: Egy étvágycsökkentő aminosav, mely az agy szerotonoinszinjét emeli. Ez a hangulat és étvágyváltozástól kezdve, az alvásigény kialakításáig sokmindent befolyásol. Különösen ajánlott nassolók, kényszerevők részére (ugyanez a szerotonin szabadul fel, ha elfogyasztunk egy tábla csokit).
Az 5-hidroxi-triptofán 5-HTP-re rövidített változata a triptofánból, abból az aminosavból származik, amely olyan magas fehérjetartalmú élelmiszerekben található meg, mint a marha- és csirkehús, a hal és a tejtermékek. A szervezet az étrendben fellelhető triptofánból képzi az 5-HTP-t átalakítását már nem igénylő 5-HTP viszont a Griffonia siplicifolia, egy Afrikában honos növény magjaiban is jelen van. A bioboltokban kapható táplálékkiegészítő készítmények 5-HTP-je ebből a növényből származik. A manapság oly nagy érdeklődéssel övezett 5-HTP népszerűségét az agyra gyakorolt hatásának köszönheti. A vegyület többek között hozzájárul ahhoz, hogy a depresszió, álmatlanság és migrén elmúljon,
a testsúly csökkenjen. Más táplálékkiegészítők (és gyógyszerek) molekuláitól eltérően, az 5-HTP molekulái könnyen átjutnak a vérből az idegsejtekbe, ahol szerotoinná, egy ingerületátvívő vegyületté alakulnak át. S bár a szerotonin számos sejtre hat, legfontosabb szerepét az agyban tölti be, ahol a hangulat és étvágyváltozástüól kezdve az alvási igény kaialkításáig szinte mindent befolyásol. Mivel szerkezete hasonlít a nagy dózisban veszélyes triptofán aminosavéra, az 5-HTP használatának teljes biztonságossága a mai napig vitatott. 1989-ben több országban betiltották a triptfántartalmú készítmények árusítását, miután kiderült, hogy rendszeres fogyasztóinál halálos kimenetelű egészségkárosodás lépett fel. Ezek a készítmények gyakran L-triptofán néven kerültek forgalomba, s megközelítőleg ugyanazokra a panaszokra javasolták őket, mint az 5-HTP-t. Később azonban kiderült, hogy a betegséget nem maga a triptofán, hanem a
gyártás során a készítménybe került szennyeződés idézte elő. 1994-től az 5-HPT-t, a triptofán vény nélkül kapható változatát újra világszerte árusítani kezdték. Tanulva a triptofán esetéből, ma már az 5-HTP-t teljesen más módon állítják elő ezért nem valószínű, hogy szennyeződés kerül a készítménybe. Bár sokan kételkednek az 5-HTP biztonságosságában, a kutatók egy része váltig állítja: a szer biztonságos és igen hatásos.
Mire jó?
Főbb előnyei: A depresszió és az álmatlanság ellen sokan már évtizedek óta az 5-HTP-t írják fel. Sok esetben jóval hatásosabb, mint a hagyományos antidepresszáns gyógyszerek, nemcsk gyorabban mulasztja el a depressziót, hanem  kevesebb a mellékhatása is. Egy vizsgálatban régóta depresszióban szenvedő betegek felénél, akiken az antidepresszáns gyógyszerek nem segítettek, az 5-HTP bevétele után javulást észleltek. Az 5-HTP-ről már az is bebizonyosodott, hogy az alvásban is nagy szerepet játszik, ugyanis azáltal, hogy a két legfontosabb alvási fázis - a mélyalvás és a REM (álmodó szakasz) - idejét megnöveli, javítja az alvás minőségét. A hosszú álmodás után az 5-HTP-t szedők sokkal kipihentebben
és frissebben ébredtek. További előnyei: Mindazoknál, akik fogyni szeretnének vagy migrénes fejfájástól szenvednek, szintén jó hatású lehet az 5-HTP. Egy kísérletben azoknak a túlsúlyos nőknek, akiket 5-HTP-vel kezeltek, csökkent az étvágyuk, többet fogytak és a kísérlet során sokkal többször érezték magukat jóllakottnak, mint a placebóval kezelt társaik. Hasonlóképpen sokat segíthet a heveny fejfájás, a migrén elmulasztásában is, mivel nemcsak a rohamok gyakoriságát, hanem intenzitását és tartalmát is csökkenti. Az 5-HTP a
fájdalomtűrő képességet is fokozhatja olyan heveny fájdalommal és kimerültséggel járó idült betegségek esetében, mint amilyen a fibromyalgia, többek között annak köszönhetően, hogy a betegség hátterében meghúzódó depressziót enyhíti. A közelmúltban egy Olaszországban végzett vizsgálat során 200 fibromyalgiás beteget vizsgáltak. Az 5-HTP-vel és a hagyományos antidepresszáns gyógyszerekkel együttesen kezeltek csoportjában egy idő után csökkent a fájdalom, szemben azokkal, akiket vagy csak az 5-HTP-vel, vagy csak antidepresszáns gyógyszerekkel kezeltek. Mielőtt azonban hagyományos gyógyszerei mellett elkezdené szedni az 5-HTP-t, feltétlenül kérje orvosa tanácsát, mivel a szernek kellemetlen mellékhatása is lehet. Általánosan javallt: Depresszió megszüntetésére. Álmatlanság leküzédsére. Testsúlycsökkenés elősegítésére. Migrén kezelésére. A fibromyalgia fájdalmainak enyhítésére.
Hatása:
Az 5-HTP a hangulati élet problémáira - például depresszióra, szorongásra, páni félelemre - gyakorolt hatását agyi szerotoninszint-emelő tulajdonsága eredményezi. Több vizsgálatban tanulmányozták azt is, nem  képes-e egyéb, szintén az alacsony szerotoninszinttel összefüggő panaszokat - mint migrént, a fibromyalgiát, a kóros elhízást, a táplálkozási rendellenességeket, a premenstruációs szindrómát, sőt még az erőszakos viselkedést is - előnyösen befolyásolni. Bár a vizsgálatok még nem zárultak le, az előzetes adatok alapján úgy tűnik, az 5-HTP több mindenre gyógyír, mint ahogy azt eddig hitték.
VÁSÁRLÁSI TANÁCSOK: Nem biztos, hogy az 5-HTP-ként árult készítmények csak 5-HTP-t és semmi egyéb, az Ön számára felesleges vagy káros gyógynövényt, vagy tápanyagot nem tartalmaznak. Ezért minden esetben gondosan ellenőrizze a címkén felsorolt adalékokat, hogy biztos lehessen benne, mit vesz be. Mivel az 5-HTP 50 és 100 mg-os kiszerelésben is kapható, célszerű kisebb adaggal kezdeni a kezelést, s csak fokozatosan emelni a mennyiséget, hogy a mellékhatásokat elkerülje. ÚJABB KUTATÁSOK: Bár sokakat óvatosságra intettek azok a napjainkban közzétett adatok, amelyek az 5-HTP egészségre káros mellékhatásairól számolnak be, félelemre azonban mégsincs ok: további vizsgálatoknak kell eldönteniük, vajon ezeket az igen ritkán jelenhtkező kellemetlen reakciókat nem a készítménybe került szennyező anyagok okozzák-e. Nagyszámú, embereken végzett vizsgálat alapján az 5-HTP-t a kutatók többnyire teljesen bizonságosnak és hatásosnak tartják. Egy vizsgálatba 20 kórosen elhízott embert vontak be: egy csoportjuk 5-HTP-t, másikuk pedig csak placebót kapott 12 héten keresztül. Az alanyok az első 6 hét során azt ehettek, amit csak akartak. A következő 6 hét alatt azonban kalóriabevitelüket 1200-ra kellett leszorítaniuk. Az 5-HTP-t szedők csoportjában lévők 5 kg-ot fogytak, szemben a placebós csoporttal, amelynek tagjai csak 1 kg-mal lettek könnyebbek.
Griffónia: az L-triptofán nevű aminosav természetes forrása.
L-tyrosene: energiaszint növelő, étvágycsökkentő.
Króm: a króm létfontosságú a szervezetben lévő inzulinra gyakorolt egyedi hatása miatt; továbbá kulcsfontosságú szerepe van a glükózszint szabályozásában. A vércukorszintet szabályozva étvágycsökkentő hatású.
A króm olyan nyomelem, amely számos vegyületben jelen van. A táplálékkiegészítők általában króm-pikolinátot vagy króm-polinikotinátot tartalmaznak. A króm egy másik előfordulási formája az élesztőben található króm-dinikotinsav-glutation. Mivel sok ember táplálkozásában  kevés a króm, érdemes megfontolni a táplálékkiegészítő használatát.
Mire jó?
Elegendő krómbevitel esetén a csökkent inzulin-érzékenységű embereknél megelőzhető az időskori (II. típusú) cukorbetegség. Ebben a  rendellenességben a sejtek érzéketlenné válnak az inzulin hatásaival szemben, így a hasnyálmirigynek egyre több inzulint kell termelnie, hogy az a szükséges hatást elérje és a vércukorszintet megfelelően tudja szabályozni. Amikor a hasnyálmirigy már képtelen annyi inzulint termelni, amennyia vércukor alacsonyan tartásához szükséges, kialakul a II. típusú cukorbetegség. A króm segítségével elkerülhető ez a
helyzet úgy, hogy a króm egyrészt segít e sejteknek hatékonyabban felhasználni az inzulint, másrészt segít lebontani a zsírt. Csökkentheti  az LDL (" rossz" ) koleszterin színtjét és növelheti a HDL (vagyis a " jó" ) koleszterin szintjét, így nyújtva védelmet a szív- és érrendszeri  betegségekkel szemben. További előnyei: A króm megszüntetheti az alacsony vércukorszint okozta fejfájást, ingerlékenységet és egyéb tüneteket úgy, hogy nem engedi a vércukrot a normális szint alá süllyedni. A krómmal kapcsolatos feltevések közül a legvitatottabb a fogyással és izomfejlesztéssel kapcsolatos elmélet. Bár vannak adatok, amelyek szerint a króm pikolinát nagy adagokban elősegíti a fogyást, és növeli az izomtömeget, mások szerint nincs semmilyen hatása. Legjobb esetben, ésszerű diéta és rendszeres testmozgás mellett csekély előnyt nyújt  a króm-táplálékkiegészítő. További vizsgálat szükséges azonban ahhoz, hogy a króm pontos biokémiai funkcióját megállapítsák. Általánosan javallt: Nélkülözhetetlen a fehérje-, zsír- és szénhidrát-anyagcseréhez. Elengedhetetlen a normál vércukorszinthez. Csökkentheti a koleszterinszintet, az LDL (" rossz" ) koleszterint, és a triglicerinszintet.
Hatóanyag:  
A króm segít a szervezetnek felhasználni az inzulint, vagyis azt a hormont, amely a vércukor- (glükoz) szintet szabályozza és elősegíti a sejtek glükózfelvételét. A szervezetbe jutott króm így hozzájárul a vércukorszint normálisan tartásához. Emellett a fehérje- és a zsíranyagcsere  enzimjeinek is alkotóeleme.
B-5 = pantoténsav: Segíti a szénhidrátok, fehérjék, zsírok lebontását. Stresszoldó, idegerősítő, kedélyjavító hatású.
B-6 = piridoxin: Az anyagcsere folyamatokhoz nélkülözhetetlen anyag, a fehérjék, zsírok, szénhidrátok energiává történő átalakításában vesz részt. Szerepe van a pajzsmirigy hormontermelésében.
A B6-vitamin kétségtelenül az egyik legtöbb feladatot ellátó vitamin, naponta több mint százféle feladatot lát el. Elsősorban koenzimként működik, vagyis olyan anyag, amely az enzimekkel együtt katalizálja a sejtekben zajló kémiai reakciókat. A B6-vitamin másik elnevezése a piridoxin. Táplálékkiegészítőként piridoxin-hidroklorid vagy piridoxin-5-foszfát (P-5-P) formájában kapható. Mindkét megjelenési forma megfelel a legtöbb igénynek, de a táplálkozástudományi szakemberek a P-5-P-t kedvelik jobb felszívódóképessége miatt.
 
Mire jó?
Megfelelő mennyiségű B6-vitamin, akár táplálkozással, akár táplálék-kiegészítőkkel jut a szervezetbe, megelőzheti a szívbetegségeket. A folsavval és a B12-vitaminnal együtt a B6-vitamin segít a szervezetnek a homocisztein (aminosavszármazék) átalakításában. Ha sok homocisztein van a vérben, az fokozza a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. További előnyei: A premenstruációs szindrómában szenvedő nők szerint a B6-vitamin enyhítette több tünetüket is. A vitamin ilyenkor valószínűleg úgy hat, hogy segíti a szervezetben felhalmozódott felesleges ösztrogén kiürítését. A B6-vitamin az idegi ingerületátvívő anyagok felépítésében is szerepet játszik, ezért hasznos lehet bizonyos típusú epilepsziás rohamok gyakoriságának csökkentésében és a depresszió enyhítésében. A depresszióban szenvedők 25 %-a egyébként B6-vitamin-hiányos. Ez a vitamin segít fenntartani az idegrendszer egészséges állapotát is. A cukorbetegeknek, akiknél fokozott az idegkárosodás veszélye, szintén előnyös lehet a B6-vitamin használata. A vitamin hatékony az alagút-szindróma (amely a legtöbbször a csuklóban jelentkezik és ideggyulladással jár együtt) tüneteinek enyhítésében is. Az asztmás rohamok súlyosságát és gyakoriságát is csökkenti, és különösen fontos lehet a teofillint (asztma elleni gyógyszer) szedőknek. Általánosan javallt: Szív- és érrendszeri betegségek, valamint a szélütés megelőzésére. Depressziós tünetek enyhítésére. Álmatlanság enyhítésére. Alagút szindróma kezelésére. A premenstruációs szindróma tüneteinek csökkentésére. Asztmás rohamok enyhítésére.
A B6-vitaminnak szerepe van a vörösvértestek képződésében, részt vesz a sejtek fehérjeszintézisében, valamint olyan ingerületátvivő anyagok szintézisében is, mint a szerotonin, és szerepet játszik az elraktározott energia felszabadításában. És mindez csak töredéke a B6-vitamin feladatainak. Az is bizonyított, hogy elősegíti bizonyos betegségek megelőzését és kezelését.
ÚJABB KUTATÁSOK: Egy vizsgálat szerint a B6-vitamin hiánya fokozza a stresszt, az idegességet és depressziót. A vizsgálatban részt vevő gyászoló férfiak, akiknek szervezetében alacsony volt a B6-vitamin szintje, stresszérzékenyebbek és idegesebbek voltak, mint azok, akiknek megfelelő volt B6-vitamin-szintjük. A kutatók szerint a depresszió hatékony kezelését antidepresszáns gyógyszerek helyett inkább B6-vitamin-kiegészítőkkel lehetne kezdeni, mert ez utóbbinak kevesebb a mellékhatása. A B6-vitamin védhet a szívbetegség ellen, és nemcsak azért, mert csökkenti a homociszteinszintet. Egy vizsgálatba 19 európai klinikáról 1550 embert vontak be. A vizsgált betegeket B6-vitamin-szintjük alapján 5 csoportra oszották. A legalacsonyabb B6-vitamin-szintűek csoportjába tartozóknál kétszer gyakoribb volt a szívbetegség, mint a többieknél. TÉNYEK-TIPPEK: A B6-vitamin enyhítheti a terhes nők reggeli rosszullétét. Bár a vitamin biztonságos az ajánlott napi mennyiség betartása esetén, nincsenek adatok arra vonatkozóan, hogy nagyobb mennyiségű B6-vitaminnak milyen hatása van a magzat fejlődésére. Azoknak a terhes nőknek, akik reggelente émelyegnek, hányingerük van, ajánlatos orvosuktól tanácsot kérni.


Jelenlegi ára: 3 369 Ft

Az aukció vége: 2011-06-06 17:40
. Famblok étvágycsökkentő tabletta 60db Winter AKCIÓ - Jelenlegi ára: 3 369 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése